Crnojevic Dental Studio
Dobrodošli na www.Crnojevic-Dental-Studio.hr
Deutsch
Hrvatski
Oralna Kirurgija - Zubni Implantati
Zubni implantat je sofisticirani titanski vijak koji se ugrađuje u čeljust, a služi kao zamjena za izgubljeni zub, više zuba ili čak za sve zube. Tjekom  procesa postoperativnog cijeljenja, implantat se čvrsto integrira s kosti.
Frustracije, gubitak samopouzdanja i druge psihičke tegobe koje su nastale kao posljedica gubitka zubi, kao i probleme kod onih ljudi koji imaju loše, neadekvatne i znanstveno-tehnološki zastarjele protetske radove, danas u potpunosti uspiješno riješavamo uz pomoć dentalnih implantata.Koji je postupak ugradnje dentalnog implantata?Ugradnja dentalnog implantata se obavlja u lokalnoj anesteziji. Postoje metode kojima se odvaja sluznica od kosti, preparira ležište za dentalni implantat u kosti, postavi se dentalni implantat u kost, a sluznica se vrati na mjesto gdje je i bila, te se zašije. Dentalni implantat ostaje potpuno zatvoren, tj. ispod sluznice. Postoje i metode kojima se ne otvara sluznica, nego se ide svrdlom direktno kroz sluznicu u kost i preparira se ležište za dentalni implantat. To je takozvana flapless metoda.

Revoluciju u dentalnoj implantologiji je donijela kompjuterski vođena implantologija. To je također flapless metoda.. Stomatolog na kompjuteru virtualno postavi dentalne implantate odabirući najpovoljniju implantata kao i njihovu najoptimalniju poziciju u kosti. Nakon pažljivog planiranja taj plan šaljemo u Brisel, gdje se na temelju stomatološkog plana implantacije napravi šablona pomoću koje se bez pogreške plasiraju dentalni implantati točno onako kako je to isplanirano na kompjuteru.
Kome se ne mogu ugraditi dentalni implantati?
Trudnicama, osobama s visokim krvnim tlakom, bolesnima od poremećaja u zgrušavanju krvi, kod osteoporoze itd.
Ne preporučuju se implantati kod osoba koje imaju lošu oralnu higijenu.

Zurück
Slide
Novosti